Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Det gode indeklima kommer udefra

Ugeskrift for lægfolk uge 51, 2006


Affugtning, forbedret indeklima og varmetilskud uden driftsudgifter

Vi ved alle sammen, at udluftning er godt for os selv og for vores bolig. Luftsolfangeren er god for husets indeklima, fordi den sender ren og tør luft udefra ind i huset – til erstatning af brugt og mere eller mindre fugtig luft. I dén forstand er solfangerpanelet oppe på husets tag eller på husets ydervæg stort set bare et ventilationsanlæg.

Men den luft der blæses ind fra solfangerpanelet, er samtidig også opvarmet – af solen. Når solen skinner, kører anlægget og og anlæggets ventilator. Ventilatoren erstatter den brugte luft inde i huset med indblæsningsluften fra solfangerpanelet. Indblæsningsluften presser den relativt varme ’brugte’ luft inde i huset ud gennem husets ventilationsåbninger.

Indblæsningsluften fra solfangerpanelet er som regel endnu varmere end husets brugte luft – men samtidig tør og ren. Da både luftsolfangerens opvarmning af indblæsningsluften og luftsolfangerens indbyggede ventilator drives af solen - uden tilslutning til husets elnet - opnår brugeren samlet set en udluftning af huset, som kører i mange år uden driftsudgifter overhovedet.

Det betyder – sagt meget enkelt – at det bliver gratis at lufte ud for brugeren. Det betyder også, at det bliver gjort. For hver gang solen skinner blot en lille smule går anlægget i gang. Det betyder derudover, at huset får et gratis varmetilskud. Dels et direkte varmetilskud, fordi indblæsningsluften i gennemsnit har en højere temperatur, end den brugte luft den fortrænger. Og dels et indirekte varmetilskud, fordi affugtningen af bygningsværk og interiør som langtidsvirkning betyder, at huset bliver nemmere og hurtigere at varme op.

SolarVentis evne til at fjerne fugt og lugt i sommerhuse, fritidshuse, garager og lagerbygninger m.v. er afprøvet gennem 5 år hos omkring 17.000 kunder i Danmark og i udlandet. Kunderne – først og fremmest sommerhus- og fritidshusejere - har glædet sig over, at de mod en begrænset engangsinvestering har fået tørre bygninger og rum, som er nemme og hurtige at varme op. Sommerhusejerens alternativ til luftsolfangeren er ofte at bruge temmelig mange penge på eksempelvis el-opvarmning udenfor sæsonen, for at holde huset tørt.

SolarVenti’s største kundegruppe har været – og er stadig – sommerhusejere og fritidshusejere. Som først og fremmest har købt og fortsat køber og installerer produktet for at skåne bygningsværk og inventar for fugt og dårlig luft. Men med tiden har SolarVenti fået en del spontane tilbagemeldinger fra kunder, som har fortalt, at installation af SolarVenti på deres hus eller lejlighed har hjulpet mod blandt andet astma- og allergisymptomer. Det er derfor vi, gennem en brugerundersøgelse, vil forsøge at samle flere erfaringer fra mennesker, som har haft besvær med deres indeklima, inden installation af en luftsolfanger. I håb om, at de erfaringer vil gi’ os, der arbejder i firmaet SolarVenti, et mere sikkert grundlag, når vi skal rådgive kommende kunder.

Vi, der til daglig arbejder med at producere og sælge luftsolfangerne, tror på, at der kan være store perspektiver i luftsolfangerens sundhedsmæssige effekt. Dels fordi driften af SolarVenti er gratis – både for brugerens pengepung og for det omgivende miljø. Og dels fordi flere og flere videnskabelige undersøgelser bekræfter, at dårligt indeklima kan være en meget væsentlig årsag til en række sundhedsproblemer.

Fakta om SolarVenti SV30

  • En standardsolfanger på 3 m2 opvarmer ca. 150 m3 luft i timen 20 – 40 grader alt efter solindfald
  • Luften suges gennem en mat sort, kraftig filtdug, som er opvarmet af solens stråler.
  • På de klare dage, hvor systemet kører bedst, er luften som regel også mest frisk og tør.
  • Ud over den friske luft yder et anlæg med 3 m2 luftsolfanger ca. 1 – 2 kW, når solen står på.


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.