Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


 

Sygdomme og symptomer

Guide til mulige naturlige løsninger

Når helbredet begynder at svigte, tror de fleste, at det hele handler om at finde den rette kur eller behandling — den dygtigste læge eller den bedste medicin, men de bliver som regel skuffede, når de satser på, at medicin og kure vil klare problemerne.

De bruger oceaner af tid og penge på kure, medicin og behandling — og alt for lidt energi på at indføre de vaner og levevilkår, der vil give dem lindring eller helbredelse.

Når jeg giver råd eller beskriver muligheder, er det aldrig ment som erstatning for lægebesøg eller lægebehandling. Det er altid underforstået, at du skal søge professionel hjælp, når det er nødvendigt. Nedtrapning af medicin skal ske i samråd med en kvalificeret læge. Vælger du at ophøre med lægeordineret behandling eller medicin, uden din læges samtykke, bærer du selv det fulde ansvar. Læs mere om nedtrapning af medicin her.

Læs også vore brugerbetingelser.

Rask uden medicin

Enhver positiv ændring er et skridt i den rigtige retning, men når formålet er at slippe af med skavanker og sygdomme — især hvis der er tale om kroniske eller alvorlige sygdomme — er det normalt slet ikke nok at gennemføre små eller moderate ændringer.

Det er de omfattende forbedringer i din kost, livsstil og levevilkår, der i de fleste tilfælde kan give væsentlig bedring eller måske endog ”mirakuløs” helbredelse.

Moderate ændringer er naturligvis værdifulde, men de er sjældent tilstrækkelige, hvis problemet fx er højt blodtryk, for meget kolesterol i blodet, gigt, åreforkalkning, hjertesygdom, diabetes, migræne, astma — eller andre af de alvorlige sygdomme, der plager så mange.

Når du sætter alt ind på at forbedre dine vaner og levevilkår – som beskrevet i bøgerne Hvordan Rask? og Kunsten at ændre vaner, samt de online materialer, du får adgang til, når du har disse bøger – er resultaterne ofte forbløffende. Det er derfor vigtigt, at du følger anvisningerne i disse bøger og materialer, når du går i gang med at ændre kost, livsstil, livsbetingelser — evt. justeret i forhold til den sygdom eller skavank, du ønsker at lindre eller slippe af med.

Det handler om, at understøtte og samarbejde med din krops iboende og unikke evne til at helbrede.

Beskrivelsen af mulige naturlige løsninger på sygdomme og symptomer — som dem linket til nederst i denne artikel — er det ikke en fuldstændig vejledning i, hvad du kan gøre. Det er forslag baseret på undersøgelser og erfaringer, som du i samråd med din læge selv kan gennemføre. Det er en beskrivelse af muligheder, og der kan forekomme erfaringer og råd, der ikke findes videnskabelig dokumentation for.

Præparater

Ved nogle sygdomme og tilstande nævner jeg et eller flere præparater. Der er ikke fra min side nogen påstand om, at de nævnte kosttilskud, naturlægemidler eller andre præparater vil gavne eller virke mod de sygdomme, de er nævnt under. De nævnes udelukkende som muligheder, du kan overveje — evt. i samråd med din læge. De er ikke anbefalinger fra min side (medmindre udtrykkelig nævnt som en anbefaling). Jeg garanterer ikke, at de virker eller er fri for bivirkninger.

Tværtimod advarer jeg imod at sætte sin lid til andet end veldokumenteret god behandling og omfattende forbedringer af vaner og livsbetingelser.

Kilder/referencer

Ovenstående er hovedsageligt baseret på mine erfaringer med klienter, som igen er baseret på forskning og erfaring fra en lang række fremtrædende diætister, læger og forskere. Liste af kilder med links her.


Enkelte sygdomme, skavanker, symptomer

Depressioner — er der en naturlig løsning?

Diabetes

Galdesten — er der en naturlig løsning?

Højt blodtryk

Leddegigt

KOL

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.