Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 02, 2008


  1. Høj indtagelse af mejeriprodukter i barndommen kædet sammen med øger risiko for kræft
  2. Mail: Skal jeg have renset mine tarme?
  3. Lidt af hvert

Kære læser

Det er vigtigt at huske den daglige mælk, børn skal drikke mælk for at blive sunde, mælk giver stærke knogler ... osv.

De fleste af os er vokset op med påstande om, hvor sundt og nødvendigt det er, at drikke mælk.

En magtfuld industri har været god til at markedsføre produkter, vi ville være sundere foruden.

I sidste uge bragte vi en undersøgelse der viste, at den anbefalede mængde kalk i kosten måske er sat for højt – eller i hvert fald, at vi ikke kan regne med, at ekstra tilskud af kalk gør knoglerne stærkere.

Denne gang lidt om en interessant undersøgelser, der kæder høj indtagelse af mælk og mejeriprodukter i barndommen sammen med væsentlig øget risiko for tyktarmskræft.

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl

PS: Nye sider om overvægt og sundt vægttab her


"Verden er mere medgørlig, end du tror, og den venter på, at du hamrer den på plads.”

-- Bono, musiker


1) Høj indtagelse af mejeriprodukter i barndommen kædet sammen med øger risiko for kræft

En ny undersøgelse viser, at børn der indtager mange mejeriprodukter, har øget risiko for at udvikle colorectal kræft (kræft i tyktarm eller endetarm).

Mere og mere tyder på en sammenhæng mellem indtagelse af mejeriprodukter og kræft. Derfor ønskede forskere også at undersøge, om der var en sammenhæng mellem indtagelse af mejeriprodukter i børneårene og kræft.

Forskerne vurderede den daglige indtagelse af mejeriprodukter fra mindre end en halv kop i gennemsnit om dagen som det laveste til næsten 2 kopper som det højeste. Næsten al indtagelse af mejeriprodukter, 94 %, kom fra mælk.

Blandt ca. 5.000 mennesker, der i gennemsnit blev fulgt i 65 år, viste det sig, at de der voksede op i familier med den højeste indtagelse af mejeriprodukter havde tæt på tre gange så høj risiko for at få colorectal kræft sammenlignet med de familier der rapporterede den laveste indtagelse.

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 86, No. 6, 1722-1729, December 2007

Kommentar

Det er ikke svært at tilrettelægge en sund kost uden mejeriprodukter, og alligevel få nok calcium.

Hvis du er i tvivl, så tag et tilskud af calcium og D-vitamin, men lad være med at overdrive med kosttilskud, der indeholder calcium.


2) Mail: Skal jeg have renset mine tarme?

Hej John

Jeg står netop og læser lidt om tarmrensning ... hvor de beskriver en kur eller faste over 7 dage, hvor man kun drikker urter 3 gange dagligt og spiser urtesuppe. De påstår dermed at kunne rense plak ud fra tarmene. Når man læser disse sider får man lyst til at løbe ned til nærmeste klinik og fylde sig med vand for at blive gennemrenset og jeg kunne derfor godt tænke mig at høre din mening. Du roser faste, men hvor meget hold er der i at man skal tømmes for 'plak' for at blive renset?

Venlig hilsen
Annette

Hej Annette

Der findes bogstavelig talt hundredvis af udrensningskure og tarmrensningsmetoder.

Det er ikke, hvad jeg mener med faste.

NÅR faste er en god ide (og det er det kun i specielle tilfælde) er det vigtigt at gøre det rigtigt (beskrevet i min bog "Hvordan Rask?").

Det er muligt, at tarmrensning kan have en gavnlig virkning i helt specielle tilfælde (men absolut ikke som noget, der bør gøres regelmæssigt).

Tarmene er selvrensende. Og er der problemer med tarmene vil en sund kost og livsstil klare det på en naturlig og god måde.

Urter er heller ikke min kop te. De kan have bivirkninger. Og i mange tilfælde er urter "udrensende", fordi kroppen betragter dem som potentielt farlige eller skadelige, og derfor udskiller dem hurtigt igen (derfor kan de fx virke afførende, vanddrivende e.l. -- hvilket mange fejlagtigt tolker som en "udrensning").

Men det kan da godt være, at nogle mennesker, der ikke er indstillet på at spise og leve sundt, kan have gavn af en tarmrensning. Det kan jeg ikke umiddelbart vurdere. Mange føler velvære lige efter en tarmrensning.

Med venlig hilsen
John Buhl


Bøger

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?

To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme.

Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk 

Vægttab

Ønsker du at komme ned i vægt, kan du læse om, hvordan du bliver slank på en sund og sikker måde.
http://www.sikkerslank.dk


3) Lidt af hvert

Her kan du se et interessant dokumentarprogram i fire afsnit fra BBC4 -- "The century of the self" -- om hvordan mennesker gennem tiderne er blevet manipuleret til at antage bestemte holdninger eller købe bestemte produkter. (På engelsk).

Psykisk syge er oftere fysisk syge

Psykisk syge er langt mere fysisk syge end resten af befolkningen. Tre ud af fire psykisk syge er også ramt af fysiske lidelser, og hele 36 procent har to-tre fysiske helbredsproblemer oven i deres psykiske sygdom. Mange psykisk syge er også overvægtige, ryger for meget og motionerer alt for lidt.
Politiken 3-1-2008

Kommentar:

Mange fysiske sygdomme vil også give psykiske problemer.

Når psykisk syge får hjælp til i væsentlig grad at forbedre deres kost og livsstil, og når de får det bedre fysisk, aftager eller forsvinder deres psykiske lidelser ofte!

Den kost og livsstil, der giver problemer med helbredet, vil også fremme tilbøjeligheden til psykiske nedture eller lidelser.

Den kost og livsstil, der gavner sundhed og vitalitet, vil som regel også gavne den psykiske sundhed.

Stor interesse blandt kræftpatienter for ny meditationsform

Kurser i Mindfulness Meditation er ved at blive det store tilløbsstykke på flere kræftrådgivninger. Nu sætter forskerne fokus på den særlige meditationsform for at undersøge, om effekten er lige så god for kræftpatienter, som den har vist sig at være for bl.a. patienter med kroniske smerter og hjertesygdomme.
Cancer.dk 28-12-2007

Læs evt. mere om Mindfulness Meditation her

Tandpasta er fyldt med parfume

Langt de fleste tandpastaer på det danske marked indeholder duftstoffer, som står på EU’s liste over allergifremkaldende parfumer, og du kan være sikker på, at din tandpasta er tilsat parfumestoffer af en eller anden art.
Politiken 4-1-2008

Livsfarlige bivirkninger holdes skjult for danskere

Danske læger og patienter bliver ikke oplyst om livsfarlige bivirkninger ved adskillige medicintyper.
Jyllands posten 06-01-2008

Alligevel får det ikke alarmklokkerne til at ringe hos sundhedsministeren, som har tillid til systemet i Danmark.
Jyllandsposten 7/1-2008

Kommentar:

Naturligvis skal både læger og patienter kende til ALLE kendte bivirkninger ved medicin.

Og nu vi er ved emnet ...

For lidt information om hovedpinepiller

Man må maksimalt tage smertestillende håndkøbsmedicin i 15 dage ud af en måned. Det står bare ikke på indlægssedlerne i pakken. Producenten af Panodiler ønsker ikke at gøre brugerne urolige.
Kilde: 24 timer 10-1-2008

Vi opgiver ikke bøffen for klimaet

Danskerne vil ikke ændre madvaner for at redde verdens klima. Kun ti procent svarer ja til at spise mindre kød, der ville bidrage med en årlig besparelse på 44 kilo CO2 per person - og dermed tage aktiv del i at sænke CO2-udledningen.
Politiken 7-01-2008

Læs mere om, hvordan du skærer ned på dit eget C02-udslip på hjemmesiden www.ettonmindre.dk 

En bøf forurener ligeså meget som 20 kilometer bilkørsel

Landbruget står for næsten en tredjedel af det samlede menneskeskabte udslip af drivhusgasser, viser Greenpeace-rapport. Forkert brug af kunstgødning og metanprutter fra kvæg, får og geder er synderne. Miljøorganisationen anbefaler, at man i det mindste dropper kødet en gang om ugen og i stedet spiser en vegetarret.
Ingeniøren 08-01-2008

Kommentar:

Bogen Vegetar Light indeholder mere end 114 lækre vegetaropskrifter. Læs evt. mere om vegetarkost på hjemmesiden www.vegetarkost.dk 


Udtalelser om What the Bleep

Filmen ”Verden på Hovedet” giver anledning til virkelig mange forskellige meninger og opfattelser om filmens budskab eller idé.

Nogle mener, at filmen indeholder videnskabelige eller spirituelle sandheder – andre at dens indhold er ren volapyk!

Nogle betragter filmen som religiøs, andre som ren blasfemi.

Nogle mener de får svar, ved at se filmen, andre at de ser nye muligheder og begynder at stille spørgsmål.

En af mine gode venner faldt i søvn, da han så filmen, en anden var nærmest helt euforisk efter filmen!

Det er interessant, at der er så mange måder, at se den samme film på, og så mange forskellige konklusioner.

Denne gang har jeg valgt at bringe en mere kritisk kommentar til filmen:

”Jeg har set filmen og synes ikke udpræget om den. Det fornemmes at den går et ekstremt ærinde. I sin holdning og indhold er den tilsyneladende imod religion. Men alligevel fornemmer man at den selv er religiøs – bare på sin egen måde. De medvirkende eksperter udtrykker sig på samme frelste måde som er kendetegnende for evangelister.

Jeg kan godt lide de konkrete videnskabelige revolutionerende og ret opsigtvækkende detaljer, som naturligvis vækker til stor eftertanke. Men i stedet for at begrænse informationerne til blot at være vejledende i vores syn på livet og hverdagen og på hvordan vi opfatter hvad der sker omkring os – gøres de til omvæltende uigendrivelige sandheder som skulle være begrundelse nok for, at vi indtil nu har levet på en løgn. Sådan mener jeg ikke at man kan behandle mennesker.

Jeg ved ikke rigtigt hvad formålet i det hele taget er med den slags film. ...

Som sagt er ideen i sin begrænsede form sikkert gavnlig for en alt for anstrengt personlighed som ser for krampagtigt på sig selv og sine medmennesker. Her ville det være gavnligt at få et løft omkring sit syn på livet. At det altså kan anskues fra flere synsvinkler. Og her rummer filmen helt klar nogle pointer.

Og hvis nogen kan nøjes med at få det ud af filmen – og komme videre på den baggrund – er det helt fint med mig.

Men navnlig da filmen akkumulerer op, med at docere en drastisk ny gudsopfattelse – kammer den over. Og her brænder sektsvæsenets umiskendelige ansigt igennem. Man hævder, at opfattelsen af en anden gud, end der er her er fremholdt, til enhver tid ville være det samme som blasfemi. Hvor er vi nu henne.

Så hvis man vælger at se filmen, så skal den ses med et gran salt. Det er mit råd. Vi skal give rum for hinanden, for tolerance.

Måske skal den ses i lyset af sig selv.

Du kan vælge til og du kan vælge fra.

Du kan vælge det hele, eller det halve. Det er helt op til dig selv. Du kan sidde i stuen med skærmen foran dig, som en mere eller mindre betydningsfuld del af din egen virkelighed. Og at gøre sådan, er vel i egentlig forstand at have ladet sig præge af filmens virkelighedsflimmer.

Jørgen Kent

Hvis du har set filmen ”Verden på Hovedet” eller ”The Secret”, hører jeg også gerne din mening.

Hvad mener du om disse film?

Er de til at forstå?

Hvorfor er filmene blevet så populære?

Hvad kan vi lære fra dem?

Er der grund til at tage dem med forbehold?


”Den person, der har gjort sit bedste, har gjort alt.”

-- Charles Schwab, 1862-1939, amerikansk forretningsmand


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.