Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 22, 2015


  1. Plantebaseret kost er bedst
  2. Klar forbindelse mellem indtagelse af kødprodukter og hjertesvigt
  3. Kamillete sænker dødelighed blandt kvinder
  4. Lidt af hvert
 

Erfaring er en billet til at tog, som er kørt.

-- David Jensen.


Plantebaseret kost er bedst

Den amerikanske diætistforening har netop skrevet en omfattende rapport om vegetarkost, hvor de blandt andet skriver, at vegetarkost kan være sund for alle aldersgrupper og kan have terapeutisk anvendelse til forebyggelse og behandling af sygdomme. De konkluderer, at vegetarer har en lavere risiko for de fleste vigtigste årsager til dødelighed, herunder hjertesygdomme og visse kræftformer. Hele rapporten kan læses her

Som beskrevet i artiklen: Hvordan spiser og lever verdens ældst levendebefolkningsgrupper? består kosten blandt nogle af verdens længst levende folk hovedsageligt af vegetabilske fødevarer.

Og i artiklen: Want Great Longevity and Health? It Takes a Village (The Wall Street Journaln 22. maj 2015) omtales hemmelighederne for et langt liv som værende fællesskab, familie, motion og at spise bønner.

Mere end 65% af, hvad folk i de såkaldte Blue Zones, består af komplekse kulhydrater. (Blue Zones er udvalgte områder, hvor folk lever meget længe). Deres kost består hovedsageligt af grøntsager, frugter, hele korn, bønner og andre kulhydrater. De spiser kød, men kun i små mængder, omkring fem gange om måneden, som regel ved festlige lejligheder.

En undersøgelse omtalt i artiklen viste, at for hver 20 gram bønner i den daglige kost faldt dødeligheden med 8%.

- - -

Omvendt vil for meget kød i kosten give problemer. Det gælder ikke mindst forarbejdet kød. En undersøgelse har netop (igen) vist, at kødprodukter blandt andet kan give hjerteproblemer:

Klar forbindelse mellem indtagelse af kødprodukter og hjertesvigt

Kvinder, der spiser mere forarbejdet kød. har øget risiko for hjertesvigt (at hjertet ikke længere kan pumpe nok blod rundt i kroppen).

Forskere fulgte 34.057 kvinder i 13,2 år. Kostindtag blev registreret samt antallet af tilfælde af hjertesvigt (i alt 2.806 tilfælde).

De kvinder, der spiste mere end 50 g forarbejdet kød om dagen — som fx pølser, kødpålæg, leverpostej, bacon og skinke — havde 23% højere risiko for hjertesvigt sammenlignet med dem, der spiste under 25 g dagligt.

De kvinder, der var storforbrugere af forarbejdet kød i lang tid, havde 78% højere risiko for hjertesvigt sammenlignet med dem, der havde et lavere forbrug i lang tid.

Kilder: Joanna Kaluza, Agneta Åkesson, Alicja Wolk. Long-term Processed and Unprocessed Red Meat Consumption and Risk of Heart Failure: A Prospective Cohort Study of Women. International Journal of Cardiology. Published Online: May 09, 2015 DOI:http://dx.doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.05.044

Ifølge artiklen: Ny kolesterol-rekord: Så mange piller sluger vi indløser over 600.000 danskere hvert år recept på statiner og andre kolesterolsænkende lægemidler. Nogle af de bivirkninger, som kan være forbundet med at tage kolesterolsænkende medicin er sukkersyge, muskelsmerter, grå stær og leverskader. (Ekstra Bladet 23. maj 2015).

Personer, der lider under deres usunde kostvaner -- evt. i form af forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, forhøjet blodsukker mv. -- bliver sjældent fortalt, at omfattende forbedringer i kost og livsstil sandsynligvis vil hjælpe dem med at få deres kolesteroltal ned, få et normalt blodtryk, få styr på deres blodsukker og mange andre problemer, de kæmper med, så de ikke behøver at tage medicin.


Kamillete sænker dødelighed blandt kvinder

Forskere har konstateret, at kamillete er forbundet med en nedsat risiko for død af alle årsager blandt kvinder over 65.

Forskerne analyserede data fra 1.677 kvinder og mænd for en periode på syv år. 14 % af befolkningen i undersøgelsen drak kamillete.

Dataene viste, at indtagelse af kamille var forbundet med en 29 % nedsat risiko for død af alle årsager blandt kvinder i forhold til ikke-brugere. Denne virkning blev dog ikke observeret hos mænd.

Det er uvist, hvorfor mændene ikke oplevede de samme positive virkninger af kamillete, eller hvorfor kamillete havde denne positive virkning på kvinderne, men kamillete kan virke kolesterolsænkende, betændelseshæmmende og indeholder antioxidanter.

Kilde: Bret T. Howrey m.fl. Chamomile Consumption and Mortality: A Prospective Study of Mexican Origin Older Adults. The Gerontologist first published online April 29, 2015 doi:10.1093/geront/gnv051


Lidt af hvert

Hovedpinepiller påvirker fostres testikler
Når gravide bruger hovedpinepiller, kan det have negativ betydning for drengefostrets dannelse af testosteron, viser ny forskning. Det kan være afgørende for, om drengene får et veludviklet kønsorgan og en normal sædkvalitet. (videnskab.dk 21. maj)

Ny advarsel: Gravides brug af Paracetamol kan skade drengefostre
Selvom Paracetamol er en af de absolut mest udbredte smertestillere herhjemme, har der den senere tid været en hel del forskningsresultater, der har peget på en række farlige og oversete bivirkninger ved pillerne, der kan købes i håndkøb herhjemme. (Dagens 25. maj 2015)

Læs også artiklen: Slidgigt -- er der en naturlig løsning?, hvor blandt andet Paracetamol nævnes.

Nye allergier skyller ind over vores liv
Overalt i Europa udvikler folk nye allergier i rasende fart, fordi vi bliver påvirket af stoffer og kemikalier som aldrig før. Danske og udenlandske forskere er især frustrerede over MI – et meget allergifremkaldende stof, som har erstattet de udskældte parabener. (videnskab.dk 19. maj 2015)

Dampen fra e-cigaretter skader lungerne
E-cigaretter er på kort tid blevet meget populære, men det viser sig nu, at dampen fra de elektroniske cigaretter er skadelig for lungerne. (videnskab.dk 27. maj 2015)

Overlæge slår alarm: Vi bliver en nation af friværdi-drankere
585.000 danskere - omkring 10 procent af befolkningen - har taget fysisk eller psykisk skade på grund af alkohol. (dr.dk/nyheder 26. maj 2015)

Der skal slet ikke så meget alkohol til, før enhver evt. gavnlig virkning forsvinder, og alkoholindtagelsen bliver endog meget skadelig.

Alkoholindtag kan give skader på hjertet blandt ældre
Ifølge et nyt studie kan et dagligt indtag af alkohol gøre skade på ældre menneskers hjerter. Fx har mænd, der drikker mere end 14 genstande ugentligt, en øget risiko for forstørret hjertevæg i venstre hjertekammer. (videnskab.dk 27. maj 2015)

Forsker genåbner krig: Psykiatri-medicin dræber tusinder
Forsker og dr.med. Peter Gøtzsche hævder i en kommende bog, at 3.693 danske psykiatriske patienter over 65 år og 539.000 i USA og EU hvert år dør af psykofarmaka. (Berlingske 26. maj 2015)

Kommentar:

Stor tak til Peter Gøtzsche for at genåbne -- eller måske rettere holde gang i -- "krigen" mod unødvendig medicin!

Støt projektet. Køb hans bøger!

Uanset om man er enig med ham i alt eller ej, gør han et fantastisk arbejde med at holde gang i en meget vigtig debat om medicin, skadelig medicin og snyd med medicinske forsøg -- som forhåbentlig også er med til i endnu større omgang at åbne døren for forskning i og anvendelse af medicinfri og uskadelige løsninger.


En diplomat er en person, som kan bede dig gå til helvede på en sådan måde, at du faktisk glæder dig til turen.

-- Caskie Stinett


   

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.